فهرست استاد مغز

کلینیک تخصصی اختلال خواب در مشهد

اشتراک گذاری این مطلب: 

کلینیک تخصصی اختلال خواب در مشهد

 

اگر بدنبال درمان غیر دارویی اختلالات خوابتان هستید با ما تماس بگیرید.

هر انسان یک سوم زندگی خود را به خواب اختصاص می دهد و قطعا زیربنای کیفیت عملکرد دو سوم دیگر فعالیت های زندگیست.

می توان خواب را معرف زیست شناختی ترین و روانشناختی ترین حالت کنشی طبیعت انسانی تلقی کرد.

فعالیت نیرویی و سوخت و سازی خاصی که در خلال خواب در همه سطوح ارگانیزم به وقوع می پیوندد، نقش ترمیم کننده آن را تضمین می کند.

مشکلات خواب نقش مستقیمی در ایجاد اختلال در کارکردهای شغلی، اجتماعی، خانوادگی و شناختی ما دارند. افراد مبتلا به اختلال بدخوابی یا پرخوابی همواره از به تعویق افتادن برنامه های روزانه اشان و اُفت واضح عملکردهای شناختی مهم همچون حافظه، توجه، تمرکز دارند و در طول روز دایم احساس کسالت و خستگی میکنند.

کلینیک خواب باسابقه در مشهد

تصویر متعلق به این مجموعه است

اختلال خواب چیست؟

خواب یکی از نیازهای اصلی و ضروری انسان است که فواید روحی و جسمی بسیاری دارد، ازجمله تقویت حافظه، کاهش استرس، افزایش تمرکز، کمک به ثابت نگه داشتن وزن و… . بعضی از مردم به‌محض آنکه سرشان را روی بالش می‌گذارند، خواب‌شان می‌برد، اما به‌خواب رفتن بقیه چندین ساعت طول می‌کشد یا چندین بار بیدار شدن از خواب در شب را تجربه می‌کنند.

نداشتن خواب کافی یا باکیفیت، می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری روی بدن داشته باشد. شاید شما بتوانید اثرات ظاهری یک یا چند شب بی‌خوابی را با چرت زدن در وسط روز و چند لیوان قهوه ازبین ببرید، اما اگر این مشکل دائمی یا مزمن شود، آنگاه اوضاع واقعا از کنترل‌تان خارج خواهد شد.

بسته به نوع اختلال خواب، افراد ممکن است به‌سختی به‌خواب بروند و در طول روز به‌شدت احساس خستگی کنند. کمبود خواب می‌تواند روی انرژی، خلق‌وخو، تمرکز و سلامت کلی تأثیر منفی بگذارد.

در برخی موارد، اختلالات خواب می‌توانند نشانه‌ای از یک مشکل سلامتی جسمی باشند. این‌گونه مشکلات خواب معمولا با درمانِ علت زمینه‌ای برطرف می‌شوند.

درصد زیادی از مردم با نوعی اختلال خواب دست‌وپنجه نرم می‌کنند. اگر شما هم جزء این افراد هستید یا کسی را می‌شناسید که مدت‌هاست از بی خوابی و اختلالات خواب شکایت می‌کند با کلینیک تخصصی اختلالات خواب در مشهد تماس بگیرید و همراه ما درمانی موثر را تجربه کنید.

کلینیک تکنولوژی محور اختلالات خواب در مشهد

تصویر متعلق به این مجموعه است

چه بیماری هایی پزشکی سبب اختلالات خواب می ‌شود؟

برخی بیماری های پزشکی می‌ توانند سبب مشکلات خواب شوند. در بسیاری از موارد، اختلالات خواب در نتیجه‌ ی یک مشکل زمینه ‌ای سلامت ایجاد می ‌شوند.

آلرژی ‌ها و مشکلات تنفسی

آلرژی، سرماخوردگی و عفونت ‌های سیستم تنفسی فوقانی می ‌توانند تنفس را در هنگام شب چالش برانگیز کنند. ناتوانی در تنفس از طریق بینی نیز می‌ تواند باعث دشواری ‌های خواب شود.

ادرار مکرر شبانه

ادرار مکرر شبانه ممکن است با وادار کردن شما به بیدار شدن در طول شب، خواب شما را مختل کند. عدم تعادل هورمون‌ ها و بیماری ‌های مجاری ادراری ممکن است در ایجاد این بیماری نقش داشته باشد. (اگر ادرار مکرر شما همراه با درد یا خونریزی است، فورا با پزشک تماس بگیرید.)

درد مزمن

درد مزمن می ‌تواند به خواب رفتن را دشوار سازد. درد حتی ممکن است بعد از به خواب رفتنتان، شما را بیدار کند. برخی از رایج‌ ترین دلایل درد مزمن شامل موارد زیر است:

  • آرتروز
  • سندروم خستگی مزمن
  • فیبرومیالژی
  • بیماری التهابی روده
  • سردرد های مزمن
  • کمردرد مداوم

در برخی موارد، درد مزمن ممکن است حتی توسط اختلالات خواب، تشدید شود. برای مثال، پزشکان بر این باورند که ابتلا به فیبرومیالژی ممکن است با مشکلات خواب در ارتباط باشد.

آپنه‌ یا وقفه‌ ی تنفسی در هنگام خواب

آپنه‌ ی خواب به صورت وقفه در تنفس در طول خواب تعریف می ‌شود. این اختلال یک بیماری جدی است که باعث ورود مقادیر کم ‌تر اکسیژن به بدن می ‌شود. هم ‌چنین، آپنه می‌ تواند شما را در طول شب از خواب بیدار کند.

کلینیک درمان غیردارویی اختلالات خواب در مشهد

تصویر متعلق به این مجموعه است

 انواع اختلالات بی‌خوابی

خواب پریشی

خواب‌ پریشی دسته ‌ای از اختلالات خواب است که باعث حرکات و رفتار های غیر عادی در طول خواب می‌ شود. این رفتار ها، شامل موارد زیر است:

  • خواب‌ گردی یا راه رفتن در هنگام خواب
  • حرف زدن در هنگام خواب
  • ناله کردن
  • کابوس دیدن
  • شب ادراری
  • دندان ‌قروچه یا فشردن فک‌ ها روی هم

سندروم پای بی ‌قرار

سندروم پای بی ‌قرار (RLS: Restless Leg Syndrome) یک نیاز مقاومت ناپذیر به تکان دادن پا هاست. این اشتیاق گاهی همراه با یک احساس مور مور شدن در پا هاست. با این‌که این علائم ممکن است در طول روز نیز اتفاق بیافتند، شیوع آن‌ ها در شب بیشتر است. RLS اغلب وابسته به بیماری‌ های خاص، مانند ADHD یا پارکینسون است ولی علت دقیق آن همواره مشخص نیست.

نارکولپسی یا حمله‌ ی خواب

نارکولپسی به صورت حمله ‌های خواب که در طول روز اتفاق می ‌افتند، تعریف می ‌شود. این به این معناست که شما به طور ناگهانی و بدون هیچ هشدار قبلی، احساس خستگی شدید کرده و به خواب می ‌روید. این اختلال می ‌تواند باعث فلج خواب نیز شود که در آن شما بلافاصله بعد از بیدار شدن، از نظر فیزیکی قادر به حرکت نخواهید بود. گرچه، نارکولپسی ممکن است به تنهایی رخ دهد، وابسته به اختلالات نورولوژیک به‌خصوص مانند مولتیپل اسکلروزیس نیز می ‌تواند باشد.

اختلال بی خوابی اولیه

اختلال بی خوابی اولیه نوعی از اختلالات خواب است که فرد در به خواب رفتن مشکل دارد و مدت زمان زیادی طول میکشد تا به خواب برود یا بعد از مدت کوتاهی خواب بدون علت از خواب بیدار شده و دیگر نمیتواند به خواب فرو رود.

در این نوع از اختلال خواب، فرد حتی در طول خواب از کیفیت پایین خواب و احساس خستگی شدید بعد از بیدار شدن نیز رنج میبرد.

آدرس متخصص خوب درمان اختلالات خواب در مشهد

تصویر متعلق به این مجموعه است

آثار و نتایج اختلالات خواب :

اختلالات خواب یکی از انواع شایع بیماری ها به حساب می آید که بر خلاف شیوع قابل توجه آن و تأثیری که بر سلامت افراد در دراز مدت می گذارد به حد کافی مورد توجه قرار نگرفته است.

به طور کلی بی خوابی مزمن ممکن است منجر به کاهش سلامت روان (مثلاً بد خلقی و بی علاقگی، کاهش توجه، انرژی و تمرکز حواس و افزایش و کسالت) طی روز شود. و نیز باعث شکایت ذهنی از خستگی روانه شود.

همچنین بی خوابی باعث ایجاد یا همراه شدن اختلالات دیگر مانند افسردگی و اضطراب شده  و آن نیز منجر به مشکلات بین فردی، مشکلات اجتماعی و شغلی شود و تحریک پذیری در روز تمرکز ضعیف را افزایش دهد.

بی توجهی  و عدم تمرکز ممکن است منجر به بروز حوادث شود. همچنین بی خوابی باعث افزایش بروز مشکلات روانی- فیزیولوژیکی مربوط به استرس( مثلاً سر درد، افزایش تنش ماهیچه ای، ناراحتی، معده) می شود.

پر خوابی نیز ممکن است منجر به ناراحتی و نارسایی کارکردی قابل ملاحظه ای در کار و روابط اجتماعی و شغلی شود. دوره ای خواب روزانه غیر عمدی می تواند نگران کننده و حتی خطرناک باشد.